Popis produktu
Jáhly jsou dobře stravitelné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému.
Jáhly je třeba skladovat v chladu a v letních dnech je raději uschovejte do lednice. Nedoporučuje se je nakupovat do zásoby, protože mají tendenci žluknout. Také je vhodné jáhly před vařením spařit, zbaví se tak hořké chutí, která se u nich může vyskytnout. Po spaření je stačí vařit 15 až 20 minut a nechat dojít pod pokličkou.
Tipy a recepty:
polévky
sladké pečení
kaše - jáhly mohou rozšířit vaše snídaňové kaše o další typ obiloviny, také jáhlovou kaši můžete použít jako přílohy třeba ke grilované zelenině
rizoto - nahraďte klasickou rýži v rizotu jáhly
placky - z vařených jáhel, kostiček zeleniny, česneku, bylinek a krupice vytvarujete a usmažíte výborné placičky
nádivky - uvařené jáhly smíchejte například s restovanou cibulkou, sýrem a bylinkami, naplňte směsí papriky a zapečte je
slané koláče - jáhly mohou být i základem pro jahelný quiche nebo nákyp
knedlíky - pro celiaky z jáhel připravíte jahelné knedlíky jako chutnou alternativu těch klasických
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale postupně naštěstí změnilo.
Jedná se o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu. Její biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Parametry
EAN | 8595016510077 |
---|---|
Výrobce | Country Life |
Velikost balení | 500 Gramů |
Příchuť | Bez příchutě |
Týdenní akce | NE |
Akce 1+1 | NE |